Cultura - 16/04/2025 11:51 h. - Beatriu Sanchís
La Xarxa de Museus Locals i el Palau Güell ompliran la diada de Sant Jordi d’activitats literàries i patrimonials

- La Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona celebra la festa del llibre i la rosa amb propostes per a tots els gustos
- El Palau Güell se suma a la jornada amb portes obertes, parada a la Rambla i signatura de llibres
La diada de Sant Jordi no només es viu als carrers, també arriba als museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, que enguany han preparat una variada programació d’activitats culturals i familiars per celebrar la festa del llibre i la rosa des del patrimoni.
El Palau Güell participarà activament en la jornada del 23 d’abril amb portes obertes durant tot el dia. Les entrades es podran reservar a partir del dissabte 19 d’abril a les 10 h. A més, disposarà d’una parada a la Rambla, davant del carrer Nou de la Rambla, amb publicacions recents de la col·lecció “El Palau Güell a fons”, llibres infantils i títols dedicats al modernisme. Es regalaran punts de llibre editats especialment per l’ocasió, amb la imatge de l’au fènix restaurada del Palau. A més, l’escriptora Glòria Sabaté hi serà present per signar, de 12 a 14 h, el seu nou llibre Mort al Palau, una novel·la de misteri ambientada al mateix edifici.
Activitats destacades a la Xarxa de Museus Locals
Entre les propostes programades per al dimecres 23 d’abril destaquen: El Museu de Viladecans: “Museucontes per Sant Jordi!”, una tarda de relats per a tota la família amb la rondallaire Rosa Pinyol, a partir de les 18 h. A la Biblioteca Museu Víctor Balaguer (Vilanova i la Geltrú): visita guiada “Pàgines que perviuen” a partir de les 10.30 h, un recorregut pels llibres amb més història de la col·lecció. A la Masia d'en Cabanyes (Vilanova): el diumenge 27 d’abril, lectura encadenada de poesia amb obres de Manuel de Cabanyes, Salvat Papasseit i altres poetes catalans, a partir de les 11 h. També es recomana visitar altres museus de la Xarxa durant la diada, com ara els Museus de Sitges, amb el modernisme i el noucentisme al Cau Ferrat i al Museu de Maricel; el Vínseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, a Vilafranca; o el Museu de Badalona, per descobrir la ciutat romana de Baetulo.
Totes les activitats es poden consultar al web del Museu més gran de Catalunya.
Es pot trobar tota la informació sobre la celebració de Sant Jordi a la Diputació de Barcelona en aquesta web: Propostes Sant Jordi de la Diputació de Barcelona
Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4 "Educació de qualitat" i número 10 "Reducció de les desigualtats". Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.
<< Tornar al llistat de notes de premsa
Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi
Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.