24/08/2022 17:23 h. - EDGAR MATA ROCA
La Diputació facilita que els ajuntaments de la província planifiquin i gestionin eficientment els seus recursos tecnològics

Amb la voluntat de dissenyar pels ajuntaments de la província un pla de millora que contingui un conjunt d'actuacions per prevenir problemes, corregir tendències i millorar l'àrea TIC, així com per incorporar un seguit de recomanacions per a establir un entorn tecnològic de teletreball segur; la Diputació de Barcelona ofereix assistència tècnica als governs locals per a la governança de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).
Cal tenir en compte que aquestes conclusions s’elaboren a partir un anàlisi previ de la situació del propi ajuntament, tenint en compte els recursos TIC disponibles, el model de treball i els projectes i iniciatives en curs.
A nivell general, el suport que ofereix la Diputació es divideix en quatre grans blocs. El primer és una diagnosi i inventari dels recursos TIC disponibles, projectes i iniciatives en curs, i anàlisi del model organitzacional de treball, amb suport puntual per a la implementació d'algunes mesures que se'n derivin; mentre que el segon és l’elaboració de plans directors a mitjà termini orientats a assolir els objectius estratègics de cada ajuntament.
D’altra banda, el tercer bloc fa referència a la diagnosi per a la renovació de la infraestructura de xarxa d'àrea local a les seus municipals; i, l’últim, a l’assistència en l'elaboració de plecs de clàusules tècniques.
Aquest recurs del Catàleg de serveis de la corporació va dirigit als ajuntaments de la província de Barcelona de menys de 50.000 habitants i a les entitats municipals descentralitzades.
En l’últim any, la Diputació ha donat suport en l’àmbit de la governança de les TIC als ajuntaments de Casserres, el Masnou, la Roca del Vallès, Malgrat de Mar, Sant Celoni, Sant Quirze de Besora i Santa Margarida de Montbui.
Criteris de valoració
A l’hora d’adjudicar aquest recurs entre els governs locals que ho sol·liciten, la Diputació de Barcelona analitza els recursos del govern local per garantir la viabilitat de l’actuació, el grau d’adequació tècnica i, també, el d’implicació de personal amb capacitat de gestió transversal per a la coordinació interna de l’actuació.
Així mateix es té en compte el nombre d’habitants del municipi, prioritzant els que tenen una població inferior a 1.000 habitants.
Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 9: “Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació” i número 11 "Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles". Els disset ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció e suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.
<< Tornar al llistat de notes de premsa
Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi
Cedemos las imágenes (vídeo y fotografías) a los medios de comunicación que quieran hacer uso de ellas, siempre y cuando se cite la fuente y exclusivamente para contextualizar esta noticia.