Evitar el creixement de determinades espècies d'insectes i rosegadors que poden ocasionar problemes sanitaris, molèsties, perjudicis o pèrdues econòmiques a les persones, es pot aconseguir mitjançant l'elaboració d'un Pla control de plagues per a les infraestructures, els equipaments i l'espai públic on es produeix la convivència de les persones. També és necessari però reconèixer la perillositat de determinats biocides i realitzar activitats basades en la metodologia de control integrat de plagues, que prioritza les mesures preventives i correctores de sanejament i les mesures actives de control físic davant l'ús de productes químics.
Les bones pràctiques en control de plagues es basen en determinats elements com la innovació i la transferibilitat que han d'estar presents en els programes de control. Per disposar d'una nova eina que permeti avaluar si els plans municipals de control de plagues es poden considerar una bona pràctica o una pràctica significativa, el Servei de Salut Pública de l'Àrea d'Atenció a les Persones ha editat aquesta guia, que recull criteris que permeten aquesta avaluació.
Aquesta documentació adreçada als tècnics municipals està disponible a través de la Comunitat virtual. Si no en sou membres però treballeu en l'àmbit de la salut pública al món local, podeu sol·licitar la vostra inclusió a la Comunitat virtual, a l'adreça electrònica spenxarxa@diba.cat.
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat