espaiS@lut - Març 2013

Butlletins
Març 2013 - #23

El Servei de Salut Pública informa

Consells de seguretat alimentària per a la gent gran

Aquest és el títol del tríptic que l'Agència de Salut Pública de Catalunya i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya han elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, a través de la Delegació de Salut i la comissionada de Gent Gran de la ciutat, l'Agència de Salut Pública de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Dipsalut.

El tríptic destaca la importància d'una preparació i una cocció adequades dels aliments per mantenir una bona salut, especialment en la gent gran.

Amb l'edat, les defenses es poden debilitar, per això és important extremar la higiene en la preparació dels menjars, i així evitar malalties.

Alguns dels consells més importants que hi podem trobar són:

  • Les quatre normes bàsiques per a la manipulació d'aliments (netejar, cuinar a 75º, separar i refredar).
  • Guardar els aliments cuinats a la nevera en recipients tancats.
  • Reescalfar-los bé abans de consumir.
  • No ingerir cap aliment cru d'origen animal.

 

La distribució del tríptic es farà:

  • A través de les oficines de farmàcia de Catalunya.
  • A Barcelona ciutat, en els espais de gent gran, centres cívics, consells de salut, i diferents dependències municipals.
  • Per part de la Diputació de Barcelona, en els seus tallers de promoció de la salut adreçats a la gent gran.

 

El tríptic està disponible als webs de totes les institucions que hi han col·laborat.

Enllaç al tríptic.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat