espaiS@lut - Octubre 2012

Butlletins
Octubre 2012 - #18

El Servei de Salut Pública informa

Es modifiquen els "Criteris registrals per a establiments minoristes de Catalunya"

El passat 20 de setembre el Consell d'Administració de l'Agència de Salut Pública de Catalunya va aprovar una sèrie de modificacions dels Criteris registrals aprovats el 20 de febrer d'aquest mateix any.

S'ha realitzat una modificació del document per tal de facilitar-ne la interpretació i la revisió dels catàlegs, incorporant algunes activitats no contemplades o suprimint-ne d'altres que eren reiteratives. Aquestes millores són fruit de l'aplicació del document en els mesos transcorreguts. 

El document "Criteris registrals per a establiments minoristes de Catalunya" incorpora:

  • La "conceptualització" del registre d'àmbit autonòmic, que es conforma com el sumatori dels establiments inscrits en el RSIPAC (registre sanitari de Catalunya), i els diferents registres municipals (entesos aquests com a censos d'establiments alimentaris).
  • Els criteris generals i específics a aplicar a Catalunya sobre la territorialitat i la marginalitat.
  • L'ús de la declaració responsable del titular o representant legal de l'empresa com a element de valoració del subministrament a altres establiments.
  • Un catàleg dels establiments minoristes del sector de l'alimentació.
  • El sistema de codificació, comú per a tots els municipis de Catalunya.

 

Ara, amb les modificacions introduïdes, consensuades amb l'administració local, es millora la redacció i definició d'alguns conceptes, s'amplia l'obligatorietat de registrar les empreses de venda ambulant, s'actualitza el nom d'algunes organitzacions administratives i s'incorpora algun tipus d'establiment que no havia estat contemplat al document original.

Per tal de facilitar l'aplicació dels criteris aprovats s'està preparant un document d'aplicabilitat. En aquest document es donaran pautes, recomanacions, definicions, etc.

A més, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, tenen previst la realització, abans que finalitzi el 2012, de sessions informatives adreçades al personal tècnic municipal que treballa en l'àmbit de la seguretat alimentària per tal de resoldre dubtes i aclarir conceptes.

Enllaç al document.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat