29/08/2022 14:29 h. - EDGAR MATA ROCA

La Diputació treballa per oferir als ajuntaments de la província el desenvolupament d’estratègies i disseny de solucions de ciutat intel·ligent

Oferir solucions de ciutat intel·ligent aplicades a la gestió urbana. Aquest és l’objectiu del recurs ‘Desenvolupament d’estratègies de ciutat intel·ligent’ que la Diputació ofereix, a través del Catàleg de serveis, als ajuntaments de la província de Barcelona de més de 2.500 habitants i a les mancomunitats.

El suport de la Diputació es concreta mitjançant dues línies, que són la definició i desenvolupament d’estratègies de ciutat intel·ligent i, també, el disseny de solucions de ciutat intel·ligent per a àmbits de gestió municipal concrets. D’altra banda, aquesta segona línia es divideix, al seu torn, en la recerca i definició de solucions innovadores i en el suport a la implantació d’aquestes solucions.

Aquest any la Diputació ha lliurat a l’Ajuntament de Malgrat de Mar una diagnosi de solucions de ciutat intel·ligent aplicades a la gestió urbana. L’objectiu del projecte ha estat identificar els principals reptes als quals s’enfronta el municipi a dia d’avui.

El treball realitzat es divideix en dues fases. Per una banda, una diagnosi de la situació al municipi, tenint en compte l’anàlisi de les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats (DAFO) i un diagnòstic del grau de maduresa smart. Per l’altra, un full de ruta de ciutat intel·ligent, que inclou una identificació, anàlisi, priorització i calendarització d’iniciatives estratègiques smart per aconseguir un projecte de transformació del municipi a curt i mitjà termini.

Cal destacar que els reptes de ciutat intel·ligent detectats en l'àmbit de promoció econòmica comencen per la necessitat de conèixer millor les activitats que realitzen els ciutadans i turistes de Malgrat per prendre decisions futures; així com la necessitat d’informar millor la ciutadania sobre la mobilitat al municipi, intentar millorar la seguretat i promoure la transformació del parc mòbil públic cap a una mobilitat més sostenible.

Pel que fa a l’àmbit del medi ambient, el projecte proposa digitalitzar la gestió de residus, fomentar la conscienciació ciutadana i reduir el consum energètic als edificis de la ciutat.

Criteris de valoració

A l’hora d’adjudicar aquest recurs entre els governs locals que ho sol·liciten, la Diputació de Barcelona analitza d’una forma principal, el grau de dotació i organització dels recursos que permetin garantir la viabilitat de l’actuació.

A més també es valora el grau d’implicació dels equips de govern i directiu, així com el de personal amb capacitat de gestió transversal per a la coordinació interna de l'actuació.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 9: “Indústria, innovació i infraestructures” i número 16 "Pau, justícia i institucions sòlides". Els disset ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció e suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.