Premi recerca Bonnemaison
El Premi a la Recerca Francesca Bonnemaison està destinat a finançar projectes que tinguin com a objectiu donar suport a la investigació-acció en polítiques innovadores d’igualtat de gènere i de diversitat sexual i de gènere i a dissenyar eines per a la seva aplicació als ajuntaments de la província de Barcelona, i ha de de fomentar la investigació i les eines d’interès públic o social que tinguin per finalitat el disseny i la viabilitat de la implementació de polítiques d’igualtat de gènere i de diversitat afectiva, sexual i de gènere a nivell municipal des d’una perspectiva innovadora.
Recerques guanyadores
Recerca guanyadora 2022
"ResistenciESS polítiques locals de suport a organitzacions feministes i d'economia social i solidària" de Guernica Facundo Vericat.
Premi a la recerca en polítiques de gènere Francesca Bonnemaison 2022
Recerca guanyadora 2021
“Ecosistema urbà de suport a les cures als municipis de Barcelona” elaborada per Blanca Valdivia Gutiérrez. També podeu descarregar la síntesi en versió en català i en castellà.
Recerca guanyadora 2018
Recerca guanyadora 2016
Recerca guanyadora 2014
Convocatòries anteriors
- Femení plural. Les dones a l'economia cooperativa
Alba Mansilla - Joana G. Grenzner - Sílvia Alberich - Femení plural. Les dones a l'economia cooperativa. SÍNTESI
Alba Mansilla - Joana G. Grenzner - Sílvia Alberich
- La construcció dels gèneres des del bressol: projecte d'investigació sobre la transmissió d'estereotips de gènere en la primera infància.
1r Premi.
Per Anna Carreras. - Ampliant la nostra mirada sobre les violències de gènere. Eines per a la prevenció i la transformació des de la perspectiva feminista-queer de la diversitat sexual.
2n Premi compartit.
Per Míriam Solà. - L'atenció a dones immigrades des dels serveis d'atenció municipal.
2n Premi compartit.
Per Lídia Vaquero. - Creixent en l'aprenentatge des d'una visió de gènere.
2n Premi compartit.
Per Raquel Renes.
2010
- Eines pràctiques adreçades als ens locals per tal de donar resposta als impactes de la crisi econòmica sobre les dones migrades.
Per Fina Rubio
2009
- Guia pràctica per a professionals municipals sobre la mediació familiar amb perspectiva de gènere. Anàlisi i orientacions per a la intervenció local.
Per Margarita Bonet
2008
- Efectes a llarg termini de l'abús sexual infantil en la salut sexual i reproductiva i en les relacions afectives i sexuals de les dones adultes.
Per l'Ajuntament de Cerdanyola - Participació de les dones i cultures polítiques a L'Hospitalet de Llobregat: una perspectiva de gènere
Per Elena Espeitx - La intervenció socioeducativa grupal als punts d'informació i atenció a les dones: anàlisi de necessitats i propostes d'actuació
Per l'Ajuntament de Barcelona - Cos, gènere i identitat. Cap una pedagogia crítica de la construcció social d'ideals corporals.
Per Patricia Soley
2007
- Hacia una cartografía de la participación invisible.
Per Jone M. Hernández García - Trencant barreres. Claus per facilitar l'accés de les dones al lideratge polític.
Per Claudia Vallvé - Construint espais comuns de participació entre dones autòctones i dones immigrades llatinoamericanes.
Per Úrsula Santa Cruz Castillo
2006
- Incidencia de los modelos de feminidad y masculinidad en la salud de las personas jóvenes.
Per Beatriz Moral. FARAPIS S.L. - Els nous reptes amorosos per al segle XXI: dones i homes en el repte amorós.
Per Pilar Medina Bravo - Rols i estereotips de gènere entre l'alumnat de batxillerat de la província de Barcelona.
Per Enriqueta Díaz Perera
2005
-
Anàlisi de les polítiques d'usos del temps i de l'espai urbà a Barcelona, una perspectiva de gènere.
Versió resumida
Per Inma Quintana PortolésLa ciutat possible i desitjada per les dones: recerca per un disseny i planificació urbanística des d'una perspectiva de gènere.
Per Eva Cruells, amb la col·laboració d'Anna Paricio
2004